Brygg din egna Citra!

Finns det något godare än en färsk amerikansk pale ale?

S:t Eriks Citra Pale Ale är ölet för oss som gillar färska pale ales året om! Den har en juicig och mjuk karaktär med välbalanserad, härligt komplex citrusaktig beska.

Kanske är detta en utmaning att provbrygga själv? Hos det Lilla Köksbryggeriet kan du köpa receptsatser för 4-liters ölbryggningskit. För dig som gillar S:t Eriks är detta definitivt en utmaning att anta. Köp originalet på Systembolaget och jämför med din egenbryggda öl.

Läs mer och beställ ditt S:t Eriks recept här

S:t Eriks Winter Session IPA är tillbaka

S:t Eriks Winter Session IPA är tillbaka

S:t Eriks bryggeri var tidigt ute med att utveckla stilen Session IPA. Redan 2015 skapades förlagan som vann silvermedalj i klassen Bästa svenska öl vid Stockholm Beer & Whisky Festival. Samma år debuterade den smakrika uppföljaren Winter Session IPA i Systembolagets julölssortiment. Nu är den tillbaka för femte året som ett givet alternativ på många svenska julbord.

Hemligheten bakom succén är de stora aromerna och den väl avvägda humlebeskan, som gör sig genialiskt bra ihop med allt kallskuret och de varma rätterna kring jul. Därtill finns ett lätt inslag av mörkare malt för en fin fyllighet i vinterölstil.

Men, som Session IPA och med den återhållna alkoholen är den självklart som gjord för att vara sällskapsölet vid säsongens sammankomster. Där de fruktiga humlearomerna av mogen mango och citronskal liksom den lätta sötman av karamellmalt kommer fram som allra bäst.

Brygg din egna Citra

Läs mer

S:t Eriks Bryggeri introducerar nytappad lager på nyöppnade Leoparden

Läs mer

S:t Eriks firas VÅR-IPA

Läs mer

Dubbelt upp med alkoholfritt från S:t Eriks Bryggeri

Läs mer