En ale att avnjuta i goda vänners sällskap.

S:t Eriks Royal Pale Ale

En grävning i arkiven hittade fram till en fin liten plåtburk med namnet S:t Eriks Royal Pale Ale. Och just där föddes idéen att brygga en Pale Ale som andas tradition och nyhet i samma klunk. Den glimrande färgen har lätt rubinfärgat drag och den fruktiga aromen ger en hint av vad som komma skall. En ale att avnjuta i goda vänners sällskap.

Doft och smak
En diskret karamellig ton som samspelar med en tydlig frisk tropisk doft. Smakupplevelsen inleds med en behaglig beska och leds därefter in i en elegant ljus sirap som därefter får en komfortabel uppbackning av härliga inslag av tropisk frukt och även lite tallbarr.

Serveringstips
En utmärkt öl som passar till det mesta på matbordet men är även utmärkt att dricka direkt ur burk i en perfekt tempererad bastu.


STIL Pale Ale| FÄRG Ljus bärnsten | RÅVAROR Pilsnermalt, Karamellmalt, Havre – Humle: Mosaic, Simcoe, Citra och Ekuanot| ALKOHOLHALT 5,5 % | SÄSONG Lokala sortiment, men som kan beställas i hela landet | ARTIKELNR 9596-15 (flaska 33 cl), 9596-30 (fat 30 l), Systembolaget 35158-15 (flaska 33 cl)

St Eriks Bryggeri helgon prodsida

Fler öl från S:t Eriks

IPA, Lager, Porter, Berliner Weisse.....

Oavsett vilken ölstil du håller närmast hjärtat kan du botanisera i vårt ständigt uppdaterade sortiment av ordinarie öl och  tillfälliga varianter. Alla bryggda med hantverksskicklighet från Stockholm.