Smakrik lageröl.

S:t Eriks Stadshus Lager

S:t Eriks Stadshus Lager är en mörkt bärnstensfärgad och maltdriven lager bryggd helt på ekologiska råvaror. Denna smakrika lagertyp är ett elegant avbrott från den humledrivna trend av överjäst öl som dominerat bland svenska hantverksbryggerier på sistone. Inspiration kommer från alla de vackra tegelbyggnaderna i Stockholm men också den tyska öltradition som slog igenom i slutet på 1800-talet då S:t Eriks Bryggeri grundandes. Denna öl är dock bryggd i en modern tappning med en fruktig humleprofil som kompletterar den runda maltkroppen.

Doft och smak
En tydlig men inte för tung maltig doft med en karamellig ton. Upplevelsen i munnen är att ölet är fylligt men inte sött. En trevlig karamell och lätt chokladig smak som ackompanjeras av en fin beska och en hint av svarta bär och citrus.

Serveringstips
En maltdriven öl som passar till smakrika grillrätter eller husmanskost.


STIL Mörl lager | FÄRG Bärn till koppar | RÅVAROR Malt: Ekologiska maltsorter som Pilsnermalt, Crystal 50 och Crystal 100 Humle: Perle och Centennial | ALKOHOLHALT 5,6 % | SÄSONG Beställningssortimentet| ARTIKELNR 84363-03 (flaska 33 cl)

St Eriks Bryggeri helgon prodsida

Fler öl från S:t Eriks

IPA, Lager, Porter, Berliner Weisse.....

Oavsett vilken ölstil du håller närmast hjärtat kan du botanisera i vårt ständigt uppdaterade sortiment av ordinarie öl och  tillfälliga varianter. Alla bryggda med hantverksskicklighet från Stockholm.