Ny elegant suröl

S:t Eriks Rabarber Sur

S:t Eriks Rabarber Sur är den andra suröl som släpps av stockholmsbryggeriet på Systembolaget under året. Denna gång har bryggarna använt svensk rabarbermust och fryst rabarber i ölet och den välkända grönsaken med dess fruktiga smak är en beprövad smaksättare när man ska kombinera sött och surt.

Doft och smak
En Berliner Weisse med härligt läskande rabarbersmak som med dess syra och sötma är utmärkt för en suröl. Fruktig, syrlig smak med inslag av grapefrukt, ljust bröd och rabarber. Ölet är torrt, friskt och har en tydlig syra som harmoniserar med den pigga rabarbersmaken. Beskan i ölet är väldigt låg för att låta syran i ölet få det utrymmet den förtjänar.

Serveringstips
Passar som en fördrink eller till en asiatisk sallad.


STIL Berliner Weisse | FÄRG Gul till lätt orangerosa| RÅVAROR Pilsnermalt och vete – Humle: Citra | ALKOHOLHALT 4,5 % | SÄSONG Fasta sortiment | ARTIKELNR 9386-03 (flaska 33 cl), 9386-30 (fat 30 l), Systembolaget 1211-03 (flaska 33 cl)

St Eriks Bryggeri helgon prodsida

Fler öl från S:t Eriks

IPA, Lager, Porter, Berliner Weisse.....

Oavsett vilken ölstil du håller närmast hjärtat kan du botanisera i vårt ständigt uppdaterade sortiment av ordinarie öl och  tillfälliga varianter. Alla bryggda med hantverksskicklighet från Stockholm.