Dubbelt upp med alkoholfritt från S:t Eriks Bryggeri!

De senaste åren har sett en stor ökning av antalet öl från hantverksbryggerier och främst har det handlat om starköl eller folkölsvarianter. Samtidigt har intresset för alkoholfritt ökat stort hos konsumenten. S:t Eriks Alkoholfri Ale och S:t Eriks Glutenfri IPA Alkoholfri är två moderna och smakrika ales som förenar dessa två trender.

Vi märker tydligt att efterfrågan ökar på alkoholfri öl och det är kul att det nu går att få smakrik sådan. Har du inte druckit modern alkoholfri ale kommer du nog få en chock för de påminner inte alls om den gamla skolans alkoholfria öl som ibland pliktskyldigt stod på hyllan, säger David Peuriere, Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri

Det är första gången S:t Eriks lanserar alkoholfritt med bred täckning på dagligvaruhandeln och det är två moderna ale som kompletterar varandra. S:t Eriks Alkoholfri Ale är lätt smaksatt med grapefruit för en läskande upplevelse och S:t Eriks Glutenfri IPA Alkoholfri är en modern ljus IPA med tydliga exotiska noter från humlen. Att det är två öl som lanseras samtidigt är inget som oroar bryggeriet.

Brygg din egna Citra

Brygg ditt egna öl hemma. Med rätt utrustning och utformade recept kan du få till den färska ölen med den perfekta malt och humlesmaken. Perfekt att ge bort som kommande födelsedagspresent eller julklapp.

En färsk amerikansk pale ale

S:t Eriks Citra Pale Ale passar året om. Den har en härlig munkänsla, en juicig och mjuk karaktär med välbalanserad, härligt komplex citrusaktig beska. Inspirerad av New England-stilen men sammansatt på S:t Eriks karakteristiska och välbalanserade vis. En ale som gjord för de allra flesta tillfällen.

Hos det Lilla Köksbryggeriet kan du köpa receptsatser för 4-liters ölbryggningskit. För dig som gillar S:t Eriks är detta definitivt en utmaning att anta. Köp originalet på Systembolaget och jämför med din egenbryggda öl.

Läs mer och beställ ditt S:t Eriks recept hos Det lilla Köksbryggeriet.

Beställ ditt S:t Eriks recept här

S:t Eriks VÅR-IPA

Läs mer

Dubbelt upp med alkoholfritt från S:t Eriks Bryggeri

Läs mer

Brygg din egna Citra

Läs mer

S:t Eriks Bryggeri introducerar nytappad lager på nyöppnade Leoparden

Läs mer