Vi har efter lång tid av tester och försök tagit fram en helt ny lageröl! Varsamt bryggd med svensk pilsnermalt, tysk humle och lagersjäst är S:T ERIKS LJUS LAGER en öl som gärna bör avnjutas som sällskapsöl, i ett kupat glas på din favoritkrog eller hemma. Den lätt örtiga aromen och det krispiga, torra avslutet bärs fram en markerad, avvägd beska. Vi har dessutom valt att filtrerat ölet för att få en riktigt klar och vacker lager.

Denna nya lageröl finns nu att beställa som burk på Systembolaget!

S:t Eriks Winter Session IPA är tillbaka

S:t Eriks Winter Session IPA är tillbaka

S:t Eriks bryggeri var tidigt ute med att utveckla stilen Session IPA. Redan 2015 skapades förlagan som vann silvermedalj i klassen Bästa svenska öl vid Stockholm Beer & Whisky Festival. Samma år debuterade den smakrika uppföljaren Winter Session IPA i Systembolagets julölssortiment. Nu är den tillbaka för femte året som ett givet alternativ på många svenska julbord.

Hemligheten bakom succén är de stora aromerna och den väl avvägda humlebeskan, som gör sig genialiskt bra ihop med allt kallskuret och de varma rätterna kring jul. Därtill finns ett lätt inslag av mörkare malt för en fin fyllighet i vinterölstil.

Men, som Session IPA och med den återhållna alkoholen är den självklart som gjord för att vara sällskapsölet vid säsongens sammankomster. Där de fruktiga humlearomerna av mogen mango och citronskal liksom den lätta sötman av karamellmalt kommer fram som allra bäst.

Prisvänlig mästare får ny dräkt!

Läs mer

S:t Eriks Bryggeri introducerar nytappad lager på nyöppnade Leoparden

Läs mer

S:t Eriks IPA – i ny design!

Läs mer

S:t Eriks Ljus Lager är vår nya lageröl

Läs mer