St eriks lager

En okomplicerad men ändå hantverksmässigt bryggd öl.

S:t Eriks Lager

En öl som är en av grundstenarana i S:t Eriks sortiment; en klassisk ljus ofiltrerad lager. Med en lång och kall lagringstid har S:t Eriks nu fått fram en elegant hantverkslager som visar på den skicklighet som bryggeriet besitter. Noga utvald malt bygger en kropp som får beska och örtiga aromer från den europeiska humlen. En kall öl att avnjuta vid en bardisk i stan likväl som på middag med vänner hemmavid.

Doft och smak
S:t Eriks Lager har elegant örtighet typisk för Tettnang Mittelfrüh samt lätt doft av ljust bröd från malten. Smaken domineras av malt och ljust bröd, och humlen kommer fram lätt i avslutningen. Rund och len munkänsla, lång eftersmak där den lätta beskan balanserar det hela till en läskande upplevelse.

Serveringstips
Serveras vid 7–9°. Passar fint till kryddiga och mustiga husmansrätter. Inte minst till högtidernas sill, skinka och smörgårdsbordsrätter.


STIL Hantverkslager | FÄRG Disigt halmgul| RÅVAROR Malt: pilsner, vetemalt, münchner, carapils Humle – Tettnang Mittelfrüh | ALKOHOLHALT 5,1 % | SÄSONG Året runt | ARTIKELNR 82720-03 (flaska 33 cl) 9110-30 (fat 30 l)

St Eriks Bryggeri helgon prodsida

Fler öl från S:t Eriks

IPA, Lager, Porter, Berliner Weisse.....

Oavsett vilken ölstil du håller närmast hjärtat kan du botanisera i vårt ständigt uppdaterade sortiment av ordinarie öl och  tillfälliga varianter. Alla bryggda med hantverksskicklighet från Stockholm.

St Eriks Bryggeri helgon prodsida